دیپلماسی اقتصادی ترکیه و زمینه های گسترش همکاری در حوزه صنعت پتروشیمی در راستای ارتقای روابط دو کشور ایران و ترکیه
با توجه به آنکه ترکیه دروازه ای برای دسترسی ایران به اروپا است، یکی از مهمترین شرکاء و رقبای اقتصادی و سیاسی ایران در محیط همسایگی می باشد و یک بازار مهم انرژی و شریک اقتصادی کلیدی برای ایران محسوب می گردد.
تحلیل سیاسی - اقتصادی کشور بلاروس با تمرکز بر حوزه صنعت پتروشیمی
تشدید تحریم های غرب علیه ایران، اهمیت گسترش روابط با همسایگان بطور خاص و حضور در بازارهای CIS را نسبت به قبل بیشتر کرده و لذا دیپلماسی فعال اقتصادی منطقه ای و توسعه و تقویت روابط سیاسی با این کشورها بایستی مورد توجه ویژه قرار گیرد.
تحلیل سیاسی - اقتصادی کشور کره جنوبی با رویکرد همکاری در زمینه صنعت پتروشیمی
کره جنوبی در سال 2018 دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان بوده و چهارمین اقتصاد بزرگ در منطقه آسیا و اقیانوسیه (پس از چین، ژاپن و هند) می باشد. صنعت بزرگ و پیشرفته ای دارد و اقتصاد آن به شدت صادرات محور است.
تحلیل سیاسی-اقتصادی کشورجمهوری آذربایجان با رویکرد توسعه همکاری در زمینه پتروشیمی
جمهوری آذربایجان شامل جمهوری خودمختار نخجوان و ایالت خودمختار و کوهستانی قره باغ با وسعت 86600 کیلومتر مربع بزرگترین، پرجمعیت ترین و از نظر اقتصادی قوی ترین جمهوری منطقه قفقاز می باشد. آذربایجان اقتصادی انرژی محور داشته و بخش اعظم درآمد آذربایجان از صادرات نفت و گاز تامین می شود (بیش از 60 درصد اقتصاد آذربایجان). ایران بیشترین حجم تجارت در منطقه قفقاز را با این کشور دارا است.