بازیگران جدید سرمایهگذاری خارجی
حجم کل سرمایههای خارجی مصوب در ۹ماه منتهی به آذر امسال بیش از ۳میلیارد دلار ثبت شد. سهم بخشهای صنعت، معدن و تجارت بیش از ۸/ ۲میلیارد دلار بوده و رشته فعالیت «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» بیشترین جذابیت را برای سرمایهگذاران داشته است.

حجم کل سرمایههای خارجی مصوب در ۹ماه منتهی به آذر امسال بیش از ۳میلیارد دلار ثبت شد. سهم بخشهای صنعت، معدن و تجارت بیش از ۸/ ۲میلیارد دلار بوده و رشته فعالیت «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» بیشترین جذابیت را برای سرمایهگذاران داشته است. کشور غنا با بیش از یک و نیم میلیارد دلار سرمایه گذاری در پروژه تبدیل گاز طبیعی به پروپیلن(MTP)در استان سیستان و بلوچستان که یکی از مهمترین طرحهای سرمایه پذیر بوده، در رتبه اول و امارات با 800 میلیون دلار رتبه دوم را در بین سرمایه گذاران خارجی در ایران به خود اختصاص داده اند.افغانستان، هلند و صربستان از دیگر سرمایه گذاران در پروژه های ایرانی بودند.
از نظر تعداد پروژه، چهار بخش مختلف «ساخت مواد و محصولات شیمیایی»، «ساخت محصولات از لاستیک و پلاستیک»، «ساخت فلزات اساسی» و «ساخت ماشینآلات و تجهیزات طبقهبندینشده» در زمره مهمترین صنایع سرمایهپذیر کشور بودهاند که برای خارجیها جاذبه بیشتری داشتهاند.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد، 5 دی ماه 1400، https://donya-e-eqtesad.com/بخش-صنعت-معدن-3/3828438
تحلیل خبر: شناخت تنگناها و رفع نقاط ضعف در کنار تقویت پتانسیل های موجود میتواند در کاهش تنش و ریسک های سیاسی منطقه و افزایش سرمایه گذاری خارجی نقش موثری داشته باشد. صنایع شیمیایی و پتروشیمیایی از قابلیت توسعه در تمام بخش ها برخوردار بوده و امکان استفاده از روشهای مختلف سرمایه گذاری (مشارکت، بیع متقابل و ...) به جذابیت این صنایع افزوده است.