تحلیل سیاسی - اقتصادی کشور فرانسه با رویکرد توسعه همکاری در زمینه صنعت پتروشیمی
در کنار صنایع مدرن و پویا که فرانسه را در حوزههای مختلف (خودرو، هوافضا، کشاورزی، الکترونیک، انرژی هسته ای صلحآمیز، داروسازی، آرایشی، محصولات لوکس) به یکی از پیشگامان جهانی صنعت بدل کرده، صنایع شیمیایی نیز یکی از صنایع مهم و کلیدی این کشور است (بعد از آلمان دومین صنعت شیمیایی بزرگ اروپا) که به توسعه سایر فعالیت های تولیدی و رشد اقتصادی آن کشورکمک می کند.

فرانسه با تجهیز مجتمع های بزرگ بندری متناسب با تجارت محصولات شیمیایی، شرایطی را مهیا کرده که بنادر فرانسه به شبکهای از جاده های اصلی، بزرگراهها و سیستمهای ریلی فرانسه و اروپا و همچنین آب راههای اصلی قابل کشتیرانی متصل شده اند.
علیرغم فراز و نشیب هایی که در روابط اقتصادی ایران و فرانسه وجود داشته است، پس از امضای برجام و در بازه کوتاهی پس از سال 2015، حجم تعاملات دو کشور به میزان قابل ملاحظه ای افزایش یافت و زمینه های همکاری متنوعی در حوزههای سرمایه گذاری مشترک، انتقال فناوری و غیره به وجود آمد، اما خروج آمریکا از برجام و اعمال فشار بر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، منجر به ناکامی روابط اقتصادی دو کشور گردید.
همکاری های آتی دو کشور می تواند شامل توسعه تعاملات در زمینه صادرات فرآورده های پتروشیمی ایران، بهره برداری از پتانسیل های موجود در زمینه دانش فنی و تکنولوژی شرکت های معتبری همچون IPF، Axensو Air Liquid و همچنین استفاده از ظرفیتهای مشارکتی در قالب JV و ....، تامین مالی و تجهیزات پروژه ها، جذب سرمایه شرکت ها و موسسات مالی فرانسه در طرح های توسعه ای پتروشیمی در ازای برداشت محصول و همکاری های پژوهشی و ... باشد.
تهیه و تنظیم: مریم ربیع گیلانی