حوزه کاری کشورهای عربی و افریقایی

حوزه کاری کشورهای عربی و افریقایی

حوزه کاری کشورهای عربی و آفریقایی

کشور های عربی

 سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگ ترین کشور خلیج فارس و یکی از مهم ترین کشورهای تأثیرگذار در منطقه، همواره بر برقراری روابط دوستانه با کشورهای عربی استوار بوده و توسعه روابط با این کشورها، به ویژه کشور های حاشیه خلیج فارس که دارای مخازن غنی نفت و گاز هستند و بازارهای هدف منطقه ­ای مانند عراق، سوریه و عمان که دارای روابط سیاسی بسیار خوبی با ایران هستند، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

 

عمان به لحاظ موقعیت ژئوپولیتیک، ارتباط دوستانه با کشورمان، ثبات سیاسی، بعد مسافت کم و بهره­ مندی از مناطق آزاد تجاری دارای زیرساخت­ های لازم و امکانات لجستیکی می ­تواند زمینه­ های لازم را برای دسترسی بهتر کشورمان به بازارهای بزرگی مانند هندوستان، چین و حتی کشورهای آفریقایی فراهم نماید.

عراق با جمعیت 39 میلیون نفری و 1450 کیلومتر مرز مشترک و اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تاریخی دیرینه با کشورمان، یکی از مقاصد مهم صادرات محصولات غیر نفتی و خدمات فنی و مهندسی کشورمان به شمار رفته و سوریه که به پشتوانه روابط عمیق سیاسی همواره خواستار همکاری ایران در بازسازی زیرساخت های آن کشور بوده است، در کنار سایر کشورهای عربی مانند قطر، کویت و امارات که کمابیش دارای روابط سیاسی و تجاری خوبی با ایران بوده اند، از اهداف مهم صنعت پتروشیمی کشورمان جهت توسعه صادرات محصولات و خدمات فنی و مهندسی به شمار می­ روند.

 

  کشور های آفریقایی

آفریقا از نظر وسعت دومین قاره جهان است و بازار کشورهای آفریقایی پتانسیل‌های فراوانی برای صادرات محصولات پتروشیمی کشورمان دارد. براساس نقشه راه همکاری های ترسیم شده از سوی وزارت نفت، کشورهای اولویت دار قاره آفریقا جهت همکاری شامل کشورهای آفریقای جنوبی، کنیا، نیجریه و الجزایر می­ باشند.

کشور آفریقای جنوبی با جمعیت 59/6 میلیونی جزو اقتصادهای بزرگ و یک بازار نو ظهور با درآمد متوسط محسوب می شود که دارای سوابق سرمایه گذاری و همکاری مشترک با صنعت پتروشیمی ایران  (طرح الفین نهم پلیمر آریا ساسول) بوده و این کشور عضو اتحادیه گمرکی کشورهای آفریقا، جامعه توسعه کشور های غرب آفریقا بوده و بر اساس معیار های بانک جهانی از نظر سهولت تجارت جزو کشورهای برتر آفریقایی به حساب می آید.

توسعه روابط با کشور کنیا که عضو چهار اتحادیه اقتصادی است که هر کدام گروهی از کشورهای شرق و شمال آفریقا را پوشش می دهند، می تواند فرصتی بسیار مناسب برای افزایش سطح روابط اقتصادی ایران با سایر اعضای اتحادیه های مذکور و حمایت از مواضع طرفین در مجامع بین المللی تلقی گردد.

ازدیگر زمینه های همکاری های مشترک صنعت پتروشیمی کشورمان با کشورهای افریقایی می توان به ارائه خدمات فنی و مهندسی، سرمایه گذاری و تامین منابع مالی، همکاری های آموزشی و پژوهشی اشاره نمود. 

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1402/12/16