تعویق برگزاری دومین اجلاس بخشهای خصوصی و دولتی انرژی / شرکت و کنسرسیومهای پتروشیمی کشورهای منطقه اکو
نشست مجازی دومین اجلاس بخش های خصوصی و دولتی انرژی و کنسرسیوم های پتروشیمی اکو به میزبانی فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته از تاریخ ( 30-31 شهریور 1400) به تاریخ دیگری موکول گردید.
آثار وضع تحریمها بر صادرات محصولات پتروشیمی ایران
گزارشات رسمی گمرک نشان میدهد که ارزش تجارت خارجی کشور در بخشهای صادرات غیرنفتی و واردات از 105.9 میلیارد دلار در سال 1390 با کاهش متوسط سالانه 3.9 درصد، به 73.9 میلیارد دلار در سال 1399 رسیده است. بنابراین طی این دوره ده ساله شاهد انقباض در تجارت خارجی کشور بودهایم که با اهداف و برنامههای کلان و توسعهای تدوین شده جهت افزایش مبادلات تجاری و رشد اقتصادی کشور همخوانی نداشته و به وضوح مشخص است که تشدید تحریمها و راهبرد فشار حداکثری اخیر ایالات متحده در محدود شدن تجارت خارجی کشور نقش مهمی داشته است.
هدف گذاری کوتاه و میان مدت هند برای جایگزینی سوختهای فسیلی
هدف گذاری کوتاه و میان مدت هند برای جایگزینی سوختهای فسیلی تهیه بنزین ترکیبی با اتانول تا سال 2023
ارسال نخستین محموله صادراتی مونو اتیلن گلایکول از بندر امیرآباد
نخستین محموله صادراتی مونواتیلن گلایکول (MEG) به شکل فلکسی تانک از بندر امیرآباد به مقصد آستاراخان روسیه بارگیری و ارسال شد.
ضرورت برنامه ریزی منسجم برای صادرات محصولات پتروشیمی ایران
در صورت رفع تحریم های بین المللی در آینده نزدیک و بازگشت شرکت های خارجی به صنعت پتروشیمی کشورمان، زمینه احیا و برقراری روابط با شرکت های خارجی فراهم خواهد شد. طبق بررسی های صورت گرفته، وضعیت بازار جهانی برخی محصولات پتروشیمی از جمله متانول، پلی اتیلن و پلی وینیل کلراید در بالادست با مازاد ظرفیت روبرو بوده و سیاست غالب در این خصوص، عمدتاً به سمت تولید محصولات کم حجم ولیکن با ارزش افزوده بالا و توسعه صنایع تکمیلی خواهد بود. بنابراین، استراتژی بلند مدت صنعت پتروشیمی باید در راستای بهره گیری از تکنولوژی های برتر شرکت های بین المللی در تولید محصولات پتروشیمی با ارزش افزوده بالا باشد.
حضور صنعت پتروشیمی ایران در کشورهای حوزه آفریقا
قاره آفریقا دومین قاره وسیع جهان محسوب میشود که باتوجه به جمعیت آن در مقایسه با میانگین جهانی، نرخ رشد بالاتری دارد و به همین دلیل این قاره به عنوان یکی از بازارهای بالقوه آتی جهان به شمار میرود. این قاره با دارا بودن منابع گستردهی نفتی، معدنی و طبیعی، بازاری جذاب برای سایر قارهها محسوب میشود.
روند نزولی سیطره دلار بر اقتصاد جهان و فرصت ارتقاء صادرات محصولات پتروشیمی ایران
پس از جنگ جهانی دوم و بر اساس نشست بتن وودز (Bertton Woods Conference) غلبه نظام مالی جهانی مبتنی بر دلار، نقشی تعیین کننده در برتری اقتصادی آمریکا در نظام بینالملل ایفا کرده و به عنوان ابزار اقتصادی آمریکا در پیشبرد اهداف سیاسی و ژئوپلیتیکی واشنگتن نیز بسیار مؤثر واقع شده است. لیکن ظهور قطبهای جدید قدرت در نظام بینالملل و افزایش یک جانبهگرایی و اعمال تحریم های اقتصادی آمریکا، نارضایتی زیادی را علیه سلطه دلار آمریکا به ویژه در میان کشورهایی که هدف تحریمهای این کشور قرار گرفتهاند، ایجاد و موجب شده کشورهایی چون روسیه و چین در صدد حذف دلار و یا کاهش نقش آن در مبادلات بین المللی خود برآیند.
افتتاح سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه
در پی سفر اخیر دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به دمشق و رایزنی انجام شده با بشار اسد رئیس جمهور سوریه و وزیر امور خارجه این کشور، موافقت مقامات سوری برای افتتاح سرکنسولگری کشورمان در حلب، حاصل شد.